Πρωτοκλασάτο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει… κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της Χ.Α.»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του Γ. Ρουπακιά που φέρνει σήμερα στο φως το «Έθνος», ο δράστης συμμετείχε συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων είτε σε… αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη του κόμματος. Δεν δίσταζε μάλιστα να φωτογραφίζεται με τις σημαίες της Χ.Α. σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.


(Με τον μπλε κύκλο ο Γιώργος Ρουπακιάς και με τον κόκκινο ο γραμματέας της Χ.Α. Νίκαιας)

Ο Γιώργος Ρουπακιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς που ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και την ετεροθαλή αδελφή του, μακριά από τη μητέρα και τον πατέρα του. Δεν σπούδασε και δεν απέκτησε ιδιαίτερη κατάρτιση. Παντρεύτηκε σχετικά νωρίς με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα, και έκαναν δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο, που σήμερα είναι πάνω από 15 ετών. Για τα προς το ζην, ο Ρουπακιάς δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Πολύ συχνά απασχολείτο σε μαγαζί φίλου του στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε εταιρεία υγρών καυσίμων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οδηγός βυτιοφόρου, όμως είχε απολυθεί.

Η… στρατολόγηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Ρουπακιάς γνώρισε μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ιχθυόσκαλα, τα οποία τον στρατολόγησαν. «Έγινε το “δεξί χέρι” της Τοπικής Οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας και σύντομα και η γυναίκα του, που επίσης ασπάζεται την ιδεολογία του κόμματος, έγινε ταμίας στο συγκεκριμένο παράρτημα. Με λίγα λόγια ζούσαν μέσα από την οργάνωση…» αναφέρει στην εφημερίδα άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα που γίνονται στην περιοχή.

«Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι»

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του, που δούλευε ως καθαρίστρια, αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στη Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως, είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καβγάδες…».

Αυτά ανέφερε στο «Vima.gr» στενός φίλος του Γιώργου Ρουπακιά. Ο 45χρονος δηλώνει «μετανιωμένος και συντετριμμένος» τις τελευταίες ώρες στον χώρο κράτησής του στην Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η κηδεία του Παύλου Φύσσα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 08:46

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης