Καφετέρια στον Βόλο στην οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια εντόπισαν το βράδυ της Παρασκευής άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης.

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, ηλικίας από 37 έως 75 ετών, και συγκεκριμένα δύο Έλληνες (ένας 49χρονος και μία 38χρονη), ως προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, μία υπήκοος Ρωσίας, 50 ετών, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και ακόμη εννέα άτομα (οκτώ Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), που συμμετείχαν ως παίκτες σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ο 34χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης των νομοθεσιών περί παιγνίων και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην καφετέρια, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οι δύο προσωρινά υπεύθυνοι μαζί με τη σερβιτόρα είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν μέσω διαδικτύου, σε 20 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», στο οποίο οι υπόλοιποι συλληφθέντες συμμετείχαν ως παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούνταν από τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων της καφετέριας.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στον χώρο του καταστήματος, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 20 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
• τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα
• μία συσκευή ρούτερ
• ένα μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών
• 153 αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού 3.220 ευρώ,
• το χρηματικό ποσό των 3.521 ευρώ
• πληθώρα ατομικών καρτελών πελατών – παικτών και ένα τετράδιο με σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της πόλης.

X.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης