Είχαν ρημάξει τα Ι.Χ. σε βόρεια προάστια και Αχαρνές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 15:44
Είχαν ρημάξει τα Ι.Χ. σε βόρεια προάστια και Αχαρνές
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολυήμερες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων και στις Αχαρνές.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή των Αχαρνών τρεις Έλληνες, ηλικίας 28, 56 και 68 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμορίας των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 28χρονος και ο 56χρονος, από τριμήνου και πλέον, διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, στις περιοχές της Κηφισιάς, της Πεύκης, της Νέας Ερυθραίας και των Αχαρνών.

Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή - laptop) με κατάλληλο λογισμικό, με τη χρήση του οποίου παρέκαμπταν τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης (immobilizer) των Ι.Χ. και τα έθεταν σε κίνηση.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη γρήγορη διαφυγή τους, επέλεγαν ειδικές διαδρομές του οδικού δικτύου, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τους να τις χρησιμοποιούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταβαίνουν στην περιοχή των Αχαρνών, όπου είναι και ο τόπος κατοικίας τους.

Μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι κλοπές 28 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τις προαναφερθείσες περιοχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• μία συσκευή σύνδεσης ηλεκτρονικών εγκεφάλων οχημάτων με ηλεκτρονικό υπολογιστή και πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων
• πληθώρα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων
• ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ι.Χ.
• διάφορα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων
• μία αστυνομική ράβδος
• ποσότητα κάνναβης βάρους 700 γραμμαρίων.
• εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,10 έως 1,50 εκατοστά καθώς και αποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 15:44