Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σταυρούλα Πεταλιού

Ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο τα χαράματα της Τετάρτης είχε εντοπιστεί από την αστυνομία και στο παρελθόν να οδηγεί μεθυσμένος. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν στο zougla.gr πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο εν λόγω επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, είχε εντοπιστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο να οδηγεί μεθυσμένος και του είχαν επιβληθεί και σχετικές ποινές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα σημείωσαν πως «είναι σύνηθες για κάποιον οδηγό-παραβάτη να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Στατιστικά, αυτοί που προκαλούν τέτοια ατυχήματα-δυστυχήματα, συνήθως έχουν προϊστορία. Το έχουν ξανακάνει».

Πλέον, ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι, θα κατηγορηθεί για κακούργημα, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άρθρο 290 του Π.Κ. που αφορά στη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά των κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείες τιμωρείται:

α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

β) με κάθειρξη, αν επήλθε θάνατος.

Όσον αφορά στην ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ξεπερνά το 0,75 την ώρα που το όριο είναι 0,10! Εδώ να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει στο zougla.gr ο ασφαλιστής της Ευρωπαϊκής Πίστης Γιώργος Τσουνής, συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες σε τέτοιου είδους περιστατικά καλύπτουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί μέχρι του ποσού της ασφάλισης και στη συνέχεια επανεισπράττουν από τον υπαίτιο οδηγό και τον λήπτη της ασφάλισης.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός στο παρελθόν έχει χάσει δύο συγγενείς του σε τροχαίο δυστύχημα. 

Το ντοκουμέντο της τραγωδίας

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι εικόνες από video-ντοκουμέντο το οποίο δείχνει την πορεία θανάτου της νταλίκας στον Κηφισό.

Στο video, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνεται η στιγμή που ο μεθυσμένος οδηγός της νταλίκας χάνει τον έλεγχο του οχήματός του, περνά στο αντίθετο ρεύμα και παρασύρει τα δύο αυτοκίνητα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Δείτε το σχετικό video:

Το χρονικό 

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 05.40 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά, κοντά στα ΚΤΕΛ.

Η νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο οχήματα.

Ο οδηγός του βαρέος οχήματος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, καθώς, σύμφωνα με την Τροχαία, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε ότι το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν πολύ υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή πυροσβεστών από τα αυτοκίνητα. Οι δύο άνδρες κατέληξαν, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου σε σοβαρή κατάσταση.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τριών ατόμων συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Λ. Κηφισού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης