Είχε μετατρέψει το υπόγειο σε παρασκευαστήριο ποτών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, 10:08
Είχε μετατρέψει το υπόγειο σε παρασκευαστήριο ποτών
Παράνομο παρασκευαστήριο-εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη το πρωί στις Αχαρνές.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης του παρασκευαστηρίου, ο οποίος το είχε εγκαταστήσει στο υπόγειο της μονοκατοικίας όπου διέμενε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων
• μία πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων
• ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων -τα παραπάνω περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης-
• πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες εταιρείας ποτών
• δύο αντλίες υγρών και 
• ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα.

Στον χώρο προσήλθαν υπάλληλοι της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, για την ογκομέτρηση των οινοπνευματωδών ποτών και τη λήψη δειγμάτων, καθώς και υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών, οι οποίοι προέβησαν σε σφράγιση των δεξαμενών και τους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα.

Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, 11:08