Συνελήφθη την Τρίτη σε δημοτικό διαμέρισμα του Αγρινίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ένας άνδρας, 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 47χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα που έγινε στον χώρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• 34 γραμμάρια ινδική κάνναβη
• 460 γραμμάρια αποσπάσματα ινδικής κάνναβης (φύλλα και κλαδιά με αποξηραμένη κάνναβη)
• ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων, σε κατάσταση αποξήρανσης
• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• έξι φωτιστικά σώματα και ένα αερόθερμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε μικρή απόσταση από την οικία του δράστη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 11 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα 4 μέτρα και, ακόμη οκτώ δενδρύλλια σε κατάσταση αποξήρανσης.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας στο σπίτι του, στο οποίο είχε εξασφαλίσει κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού – θερμότητας – εξαερισμού) με χρήση τεχνητών μέσων και στη συνέχεια τα μεταφύτευε στον χώρο της φυτείας.

Ο 47χρονος είχε διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, καλλιεργώντας τα δενδρύλλια ανάμεσα σε φυσική βλάστηση (ελιές και βάτα) που του παρείχε κάλυψη, ενώ για το πότισμα αυτών χρησιμοποιούσε λάστιχο που ήταν συνδεδεμένο με την παροχή ύδρευσης της οικίας του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης