Είχε στο σπίτι του χιλιάδες αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 11:41
Είχε στο σπίτι του χιλιάδες αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων
Χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων είχε στην κατοχή του ένας 28χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο νεαρός φέρεται να κατέχει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι του αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα πρόεκυψε η εμπλοκή του 28χρονου στην υπόθεση και τη Δευτέρα κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, στο οποίο βρισκόταν η μητέρα του.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στην οικία του δράστη και συγκεκριμένα στο δωμάτιό του βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ονομασίες που παρέπεμπαν σε ανήλικα άτομα κάτω των 15 ετών.

Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο δράστης νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τη στιγμή της κατ’ οίκον έρευνας, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στο σπίτι του.

Από τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• οκτώ φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB sticks)
• επτά εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ
• 11 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBERKID.
• μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 11:51