Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πυροτεχνουργοί του στρατού που έφτασαν στην περιοχή του Ζευγολατιού, στην Κόρινθο, για την εξουδετέρωση χειροβομβίδας.

Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μια απόλυτα λειτουργική χειροβομβίδα βρισκόταν επί τρεις μήνες στο μπαλκόνι μιας γυναίκας, η οποία την είχε στολίσει ως διακοσμητικό, ενώ στη συνέχεια δέσποζε στην αυλή γείτονά της ως… ενθύμιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα βρήκε τη χειροβομβίδα πριν από περίπου τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε χωράφι της. Όπως ανέφερε, την πέρασε για βαρίδι, τη μάζεψε και τη μετέφερε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπου και παρέμεινε.

Πριν από λίγο καιρό γείτονας της ζήτησε το υποτιθέμενο βαρίδι, να το πάρει στην αυλή του ως ενθύμιο του Παγκοσμίου Πολέμου.

Για καλή τους τύχη, δεν εξερράγη, ενώ τρίτο άτομο την είδε, αναγνώρισε τον κίνδυνο που διέτρεχαν και ειδοποίησε τις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, έφθασαν πυροτεχνουργοί από την Κόρινθο και με τη συνδρομή Πυροσβεστικής και Μονάδας του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε στο παλιό λατομείο στου Κατσαρού, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι «ιδιοκτήτες» της είχαν άγιο, καθώς η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης