Κ. Γαβρόγλου: «Οι πανελλήνιες δεν είναι αξιόπιστες»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 16:10
Κ. Γαβρόγλου: «Οι πανελλήνιες δεν είναι αξιόπιστες»
Σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με αιχμή την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

«Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει: «Ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει. Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ένα τέτοιο σύστημα εισαγωγής είναι αξιόπιστο;».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών απαντά: «Υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας μια γόνιμη συζήτηση για τις μεθόδους διδασκαλίας της Ιστορίας». Παράλληλα, ζήτησε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι θα αποκλειστούν από την ύλη συγκεκριμένα θέματα. Όσον αφορά στα θρησκευτικά, εξήγησε ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα παραλάβουν τον «φάκελο μαθητή στα θρησκευτικά», ο οποίος θα περιλαμβάνει: 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και 20% κείμενα γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.

Ο υπουργός Παιδείας για την εισαγωγή μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δηλώνει: «Τα πράγματα θα αλλάξουν από τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες ανά μάθημα και πιο συνεκτική ύλη, κατάργηση πανελλαδικών εξετάσεων και εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βάση το εθνικό απολυτήριο».

Για τα μεταπτυχιακά ο κ. Γαβρόγλου ανακοινώνει ότι θα είναι δωρεάν για τους μη έχοντες. «Δεν θα αποκλειστεί κανένας μαθητής επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα δίδακτρα ή τα τέλη εγγραφής. Θα βάλουμε ένα φορολογικό όριο π.χ. τα 12.000 ευρώ» προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 16:13