Οι… μπανάνες, οι… μαϊμούδες, αλλά και άλλες αιχμές «για κομματικό μεροκάματο» που περιέχονταν σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή πρόσφατη κινητοποίηση του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών του Νομού Λάρισας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έγιναν αφορμή χθες για «σύρραξη» στον διάδρομο του Δημαρχείου, έξω από το γραφείο του δημάρχου.

Συγκεκριμένα έχοντας ανά χείρας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου που ήταν δημοσιευμένη στις εφημερίδες, εργαζόμενοι, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ΕΚΛ κ. Τάσο Τσιαπλέ, τον πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ κ. Ζήση Γκαραλιάκο και τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Χρήστο Καλούσιο έφθασαν έξω από το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να τον συναντήσουν για να διαμαρτυρηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση προφανώς καθυστερούσε και άρχισαν οι πρώτες λεκτικές συγκρούσεις με τη γραμματέα του δημάρχου που τελικά αναζωπυρώθηκαν όταν περαστική από εκεί γυναίκα δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης τους συνέστησε να είναι πιο κόσμιοι κάνοντας αναγωγές στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΕΚΛ Τάκη Τσόγκα.

Αυτό ήταν και το «κόκκινο πανί»… Τα πνεύματα οξύνθηκαν άσχημα και χρειάστηκαν απανωτές πυροσβεστικές παρεμβάσεις τόσο του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Μπαρμπούτη, όσο και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Μητσιού για να πέσουν οι τόνοι.

Τελικά ο δήμαρχος δέχθηκε τους διαμαρτυρόμενους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και επακολούθησε συζήτηση για το όλο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος από την πλευρά του τους είπε ότι μπορούν να απαντήσουν στην ανακοίνωση και ότι εάν τη θεωρούν συκοφαντική μπορεί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης