Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018, 13:00
Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας
Επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και κατά 10 βαθμούς Κελσίου προβλέπει από το βράδυ της Δευτέρας το νέο δελτίο έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ακόμα πιο δύσκολο θα είναι το επόμενο διήμερο με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Ειδικότερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα αναμένονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, οι οποίες γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Θυελλώδεις θα είναι οι βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.Την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα εκδηλωθεί στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Ειδικά για την Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της Τρίτης που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τα φαινόμενα στην Αττική θα σταματήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Την Πέμπτη θα επικρατήσει κατά τόπους ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018, 13:13