Καθηγητής Αντ. Λιάκος: Κι εγώ θα έβαζα φωτιά στη Μόρια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:53
Καθηγητής Αντ. Λιάκος: Κι εγώ θα έβαζα φωτιά στη Μόρια

Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση του καθηγητή και μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Λιάκου, ο οποίος υπερασπίζεται τους 6 Αφγανούς που κατηγορούνται για τον εμπρησμό στη Μόρια υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν «στα χέρια του Χρυσοχοΐδη».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως και ο ίδιος, αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου για τη φωτιά στη Μόρια:

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον» έγραψε ο κ. Λιάκος στο Facebook.
 

 

Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν...

Δημοσιεύτηκε από Antonis Liakos στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

 

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια Μυτιλήνης, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί τούς απήγγειλαν τις κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και της σύστασης εγκληματικής ομάδας (πλημμέλημα).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 12:15