Ένα σοβαρότατο περιστατικό βίας μεταξύ καθηγητή και φοιτητών μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φέρνει στην επικαιρότητα επιστολή που απέστειλε καθηγητής του ιδρύματος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για τον καθηγητή ανόργανης χημείας του τμήματος χημείας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κεσίσογλου. Ο κ. Κεσίσογλου καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα βιαιοπραγίας και προπηλακισμών από φοιτητές της παράταξης, Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα ο κ. Κεσίσογλου τονίζει ότι ένας από τους φοιτητές συνδέεται άμεσα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τον έχει δει να συνοδεύει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό

Ο κ. Κεσίσογλου θέλοντας να δώσει κίνητρο στους φοιτητές του να συμμετέχουν στα μαθήματά του εφάρμοσε ένα σύστημα μπόνους το οποίο έδινε πλεονέκτημα στην εξέταση του μαθήματος σε εκείνους που είχαν συνεχή παρακολούθηση. Ο κ. Κεσίσογλου ξεκίνησε να εφαρμόζει το σύστημα αυτό το 2008. Την πρώτη χρονιά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Την επόμενη χρονιά, το σύστημα με τις παρουσίες βρήκε αντίθετους τους φοιτητές της Ανεξάρτητης Αριστερής Παρέμβασης, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταγγέλλει ο καθηγητής, την ώρα του μαθήματος δέχτηκε επίθεση από τους φοιτητές οι οποίοι με βίαιο τρόπο του απέσπασαν τη λίστα παρουσιών από την τσέπη του, μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών τους. Μία από τις φοιτήτριες κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο. Αντίστοιχα περιστατικά χωρίς χειροδικία, αλλά με προπηλακισμούς και παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια από την ίδια ομάδα φοιτητών. Το τελευταίο καταγράφηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Το βίντεο – ντοκουμέντο που κατέγραψε φοιτήτρια με το κινητό της)

«Μέχρι και φρουρούς έβαλαν έξω από το γραφείο μου για να μην επιτρέψουν τους φοιτητές που παρακολούθησαν το μάθημα να μου δώσουν την κατάσταση με τα ονόματά τους» αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Κεσίσογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μάθημα του το παρακολουθούν 70 με 80 άτομα. Το 95% αυτών είναι σύμφωνο με το παρουσιολόγιο.

«Ζητώ την πολιτική σας παρέμβαση προς τα μέλη της νεολαίας σας και σας παρακαλώ να βοηθήσετε να ασκήσω ελεύθερα τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα μιας και οι Προϊστάμενες αρχές Πρυτανεία και τμήμα Χημείας θεώρησαν ότι δεν πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα» σημειώνει στην επιστολή προς τον κ. Τσίπρα ο κ. Κεσίσογλου.

«Ο πρύτανης δεν έκανε τίποτα»

Ο κ. Κεσίσογλου τονίζει ότι ανέφερε με επιστολή του το περιστατικό στον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο. «Ο πρύτανης δεν έκανε τίποτα. Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το περιστατικό» σχολιάζει ο καθηγητής του τμήματος Χημείας.

«Δεν ζητώ τη δίωξη των φοιτητών»

Ο κ. Κεσίσογλου στην επιστολή του αναφέρει τα ονόματα των φοιτητών που του δημιουργούν πρόβλημα, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι μέσω της δημοσιοποίησης του συμβάντος το μόνο που θέλει είναι να εξασφαλίσει δημοκρατικές συνθήκες στην άσκηση των καθηκόντων του. «Δεν θέλω να κινηθώ νομικά. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει βίαιες πράξεις όμως δεν θέλω να στραφώ εναντίον τους δικαστικά. Δεν έχουν καταλάβει τι θα πει να σέβεσαι τον συνάνθρωπο σου. Θέλω να συμμορφωθούν στον σεβασμό της γνώμης των περισσότερων» δήλωσε στο thestival.gr o κ. Κεσίσογλου.

Πηγή: thestival
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης