«Πρόκειται για ένα χτύπημα με μια σημειολογία σε ό,τι αφορά στον χώρο, την τοποθεσία και τους πρωταγωνιστές του δράματος. (Το χτύπημα σε) μια συναυλία για παιδιά στέλνει ένα μήνυμα» δήλωσε, για τη φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γεώργιος Βοσκόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Πρόκειται για μια επίθεση «με συμβολισμό», τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος, λέγοντας πως «καθώς οδεύουμε προς τη χωροταξική διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, όλη η πίεση και όλη η τρομοκρατική και εγκληματική δράση θα μεταφερθεί στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτίμησε, δε, ότι πέρα από τις τρομοκρατικές δράσεις στη μείζονα περιοχή της πολεμικής σύρραξης, οι φανατικοί του ISIS αλλά και των λοιπών ακραίων οργανώσεων ενδέχεται «σταδιακά να ενεργοποιήσουν οποιονδήποτε δικό τους άνθρωπο έχει ταυτιστεί με αυτήν την εγκληματική, απορριπτική, αφοριστική ιδεολογία που προφανώς δεν έχει και καμία σχέση με τη θρησκευτική τους ταυτότητα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το διάστημα μετά και τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τους μουσουλμάνους, οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη, περί τα 23 εκατομμύρια άνθρωποι».

Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, «η απόσταση ανάμεσα σε κάποιον που δεν είναι ”ενεργός” και θα μπορούσε δυνάμει να είναι συμμέτοχος σε μια τέτοια εγκληματική, παράφρονα λογική δεν είναι μεγάλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης