Ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών αλλά και πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον 32χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου», ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο πριν από τρία χρόνια, στήνοντας καρτέρι στις ανυποψίαστες γυναίκες που περνούσαν από υπόγειες διαβάσεις, επιχειρώντας να τις βιάσει.

Παρά την προσπάθεια του 32χρονου να ρίξει το φταίξιμο για τη βίαιη συμπεριφορά του στην… Τζωρτζέτα, τη Ρουμάνα που -όπως ισχυρίστηκε- είχε ερωτευτεί αλλά τον πρόδωσε, δεν κατάφερε να βρει… άλλοθι στα ψυχολογικά προβλήματα που του δημιούργησε η ερωτική απογοήτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ομόφωνα κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού και παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε επίσης κανέναν από τους ισχυρισμούς του 32χρονου για αναγνώριση ελαφρυντικών, τη μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και μειωμένο καταλογισμό.

Κινούμενος στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει αμέσως μετά τη σύλληψή του, τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου του 2016, ο 32χρονος επανέλαβε πως στο πρόσωπο των θυμάτων έβλεπε την πρώην κοπέλα του από τη Ρουμανία, την Τζωρτζέτα, και πως άκουγε φωνές για να επιτεθεί στις γυναίκες στις υπόγειες διαβάσεις του Αμαρουσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη είχε αιφνιδιάσει το θύμα του, πιάνοντας το από πίσω, το είχε ρίξει στο έδαφος και είχε προσπαθήσει να του βγάλει το παντελόνι.

«Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε. Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν… Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του. Είναι αυτός» είχε πει η γυναίκα, η οποία δύσκολα θα ξεχάσει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του.

Ο 32χρονος υποστήριξε πως όλα ξεκίνησαν από την απόρριψη της πρώην κοπέλας του. «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές ”ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει”. Ήταν ο άλλος μου εαυτός» είπε μεταξύ άλλων στους δικαστές, χωρίς να καταφέρει να πείσει ούτε τα μέλη του δικαστηρίου ούτε τον εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή του, όπως και πρωτοδίκως.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης