Συνολική ποινή κάθειρξης 40 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ επιβλήθηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 35χρονο Τούρκο διακινητή ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ανοικτά της Σύμης να μεταφέρει 13 παράνομους μετανάστες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από αναίρεση που άσκησε ο αλλοδαπός κατά της απόφασης που είχε ληφθεί από το ίδιο δικαστήριο το τρέχον έτος. Έτσι το δικαστήριο έκρινε τον Τούρκο κατηγορούμενο ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Σημειώνεται πως και πρωτόδικα τού είχε επιβληθεί η ίδια ποινή κάθειρξης και 321.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν το δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, προκειμένου να προωθηθούν στο εσωτερικό, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εκ κερδοσκοπίας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ανθρώπου, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Δεκεμβρίου 2013 προσωπικό του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια  περιοχή βόρεια του νησιού, εντόπισε βάρκα στην οποία επέβαιναν παράνομοι αλλοδαποί να κατευθύνεται προς τη νησίδα Νίμος.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε και άλλο πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο και εντόπισε τη βάρκα με 14 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κατά την οποία ο κυβερνήτης του ύποπτου σκάφους εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς έως ότου το ύποπτο σκάφος ακινητοποιήθηκε. Άπαντες οι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και ο 35χρονος αλλοδαπός διακινητής κυβερνήτης, ο οποίος αντιστάθηκε, περισυλλέχθηκαν ασφαλώς από το προσωπικό του πλωτού περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στη Σύμη. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το ταξίδι των αλλοδαπών ξεκίνησε από τα απέναντι παράλια και επρόκειτο να αποβιβαστούν στη Σύμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 35χρονος διακινητής, ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής και αναζητούνταν καθώς μαζί με άλλα δύο άτομα που διαφεύγουν τη σύλληψη, φέρεται να ανήκει σε «κύκλωμα» διακίνησης παράνομων μεταναστών και να έχει μεταφέρει τουλάχιστον 200 άτομα!

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης