Εντατικές έρευνες πραγματοποιούν κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες παρτίδες με αγγούρια Ισπανικής, Γερμανικής, Δανέζικης ή Ολλανδικής προέλευσης, τα οποία ενδεχομένως να είναι επιμολυσμένα με το επικίνδυνο βακτήριο E.coli.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: Από ελέγχους που πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί το ΥΠΑΑΤ προκύπτει ότι καμία παρτίδα αγγουριών προέλευσης Ισπανίας ή άλλης κοινοτικής χώρας (όπως Γερμανία, Δανία, Ολλανδία) δεν έχει διακινηθεί ούτε και διατεθεί για κατανάλωση στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνει το υπουργείο έδωσε εντολή στις αρμόδιες Αρχές για διενέργεια ελέγχου σε κάθε φορτίο αγγουριών συμβατικών και βιολογικών που ενδεχόμενα διακινηθεί από άλλο Κράτος Μέλος της Ε.Ε. ή παρουσιάζεται προς εισαγωγή από τρίτη χώρα.
Επιπλέον, έδωσε εντολή για διενέργεια «δειγματοληπτικών ελέγχων στα εγχωρίως παραγόμενα αγγούρια, τα οποία προορίζονται είτε για διακίνηση στην εγχώρια αγορά, είτε για αποστολή σε άλλο Κράτος Μέλος είτε για εξαγωγή σε τρίτη χώρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης