O διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων με το κριτήριο της εντοπιότητας για τον περιορισμό των εκλογικών δαπανών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χρίστος Γεραρής, κατά τη διάρκεια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποίησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στον Άρειο Πάγο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των διοικητικών δικαστηρίων.

Ειδικότερα στον Άρειο Πάγο, ο κ. Γεραρής ενημερώθηκε για τον τρόπο διορισμού δικαστικών αντιπροσώπων και ζήτησε να εφαρμοσθεί, για τον περιορισμό της εκλογικής δαπάνης, το κριτήριο του διορισμού σε εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει την κατοικία του. Παράλληλα, αντάλλαξε απόψεις για την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων του ν.4055/2012, όπως είναι η δικαστική μεσολάβηση, η πρότυπη δίκη, η διαδικασία αποζημίωσης για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διοικητικής δίκης, η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σε σύντομες προθεσμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των προθεσμιών στα ασφαλιστικά μέτρα των δημόσιων συμβάσεων, διότι η καθυστέρηση παρακωλύει την εκτέλεση των δημόσιων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. Διαπίστωσε ότι δίδεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών διαφορών, θεωρώντας όμως ότι οι αποχές των δικηγόρων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους παρεμπόδισαν την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει στην επίλυση, στο μέτρο του δυνατού, λειτουργικών προβλημάτων που οφείλονται στην έλλειψη πιστώσεων, λόγω της υφιστάμενης δημοσιονομικής πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης