Οι μοίρα τους έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους με τη φωτιά, όμως αυτή τη φορά ήταν η πιο δύσκολη. Μια οικογένεια στην περιοχή Αρήνη στη Ζαχάρω Ηλείας ξεσπιτώθηκε όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους και επεκτάθηκε στο καφενείο τους, που βρισκόταν ακριβώς από κάτω. Όλα έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρκέστηκε στο να σβήσει τις φλόγες.

Μια παρ’ όλίγον τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Αρήνη της Ζαχάρως όπου λίγο πριν από τη μια τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά στο κτήριο. Εκτιμάται πως από κάποιο κερί ή καντήλι προήλθε το κακό. Ο ιδιοκτήτης, ένας άνδρας 66 ετών, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφερε να βγάλει έξω από το φλεγόμενο σπίτι τη σύζυγο και τη μητέρα του, ενώ ο ίδιος υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας από συγγενείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με έξι οχήματα από τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Νικολακόπουλο. Για αρκετή ώρα διήρκησε η επιχείρηση έως την τελική κατάσβεση, ωστόσο τίποτα δεν γλίτωσε από τις φλόγες. Η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου ήταν το σπίτι και μεταδόθηκε και στο ισόγειο όπου η οικογένεια διατηρούσε καφενείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το συγκεκριμένο κτήριο μαζί με άλλα του χωριού, είχε κινδυνεύσει από τις φλόγες το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές. Αργότερα ο ιδιοκτήτης βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με φωτιά όπου είχε καταφέρει να γλιτώσει ο ίδιος και το σπίτι την τελευταία στιγμή από την καταστροφή. Πριν από τρία – τέσσερα χρόνια, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που είχε κάνει στάση έξω από το καφενείο, είχε πιάσει φωτιά και αυτή είχε επεκταθεί στο στέγαστρο του πρώτου ορόφου, αλλά και τότε ο ιδιοκτήτης γλίτωσε τα χειρότερα. Τελικά χθες φαίνεται πως ήταν γραφτό, αυτό το κτήριο να παραδοθεί στις φλόγες…

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης