«Επικίνδυνο φαινόμενο με μεγάλη διάρκεια», που θα διατηρηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, χαρακτήρισε το κύμα του καύσωνα ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, στο πλαίσιο των δηλώσεων μετά την ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι η ΕΜΥ θα δίνει ανά τριήμερο τα όρια των θερμοκρασιών, σημειώνοντας ότι το προσεχές τριήμερο ο υδράργυρος θα κινηθεί στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, για να συμπληρώσει ότι δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί κι αυτό το όριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε μέτρα προστασίας των εργαζόμενων, τα οποία θα εξειδικευτούν από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχουν διαρκείς περιπολίες για τυχόν πυρκαγιές ώστε να είναι άμεση η επέμβαση των αρχών.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε «κατάσταση ετοιμότητας για όλες τις σχετικές ενέργειες», προκειμένου να διασφαλιστεί η «αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών που στηρίζουν τη λειτουργία του κράτους, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μέριμνα ώστε «να μην προκύψει πρόβλημα, κι αν προκύψει να υπάρχει άμεση επέμβαση», καλώντας τους πολίτες σε «στοχευμένη χρήση ρεύματος και νερού, για να μην υπάρξει πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επισήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. 

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

– την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών,

– την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών,

– την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη

– και την περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης