Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη φετινή σοδειά του κρασιού, καθώς οι ιδιόμορφες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι έβαλαν υψηλά εμπόδια στους οινοπαραγωγούς όλης της χώρας.

Οι βροχές και οι χαλαζοπτώσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος της παραγωγής, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο τρύγος είναι πιθανό να επηρεάσουν την ποιότητα κάποιων ποικιλιών. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπολογίζεται ότι σε αμπελώνες της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου έχει χαθεί το 10% της παραγωγής, αν και η οριστική καταγραφή θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο τρύγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν φέτος οι αμπελουργοί ήταν ο περονόσπορος και το ωίδιο, τα οποία εμφανίστηκαν λόγω των βροχών και του χαλαζιού που έπεσαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Όπως φαίνεται, αρκετοί καλλιεργητές δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι για να τα καταπολεμήσουν, με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό ποσοστό της σοδειάς τους.

Πηγή: thebest.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης