Έντονα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, θέτοντας Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και Αστυνομία σε επιφυλακή.

Δεκάδες είναι κλήσεις που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται η Πυροσβεστική από το πρωί του Σαββάτου, για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων σε διάφορες περιοχές ανά την επικράτεια. Εκκενώθηκαν οικισμοί, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν και την Αττική  (Πεσμένος κάδος στη Κηφισιά)

«Βιβλική καταστροφή» στη Δυτική Αχαΐα

«Μετά τις εκτεταμένες καταστροφές λόγω κακών καιρικών συνθηκών που υπέστησαν κάτοικοι του Δήμου μας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, ρουχισμό, ξηρά τροφή, κονσέρβες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής και εμφιαλωμένο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούνται όλοι οι πολίτες να δείξουν έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους μας που πλήγησαν από τις πρόσφατες πλημύρες στην περιοχή μας.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Κοινοφελούς Επιχείρησης καθημερινά 9:00 με 12:00 .

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 26930 25481 – 6972891871» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Δυτική Αχαΐα: “Βούλιαξε” το αγροτικό στα Λουσικά

Προβλήματα και στην Πάτρα

Μεταξύ άλλων προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή της Γούβας στην Πάτρα όπου όπως αναφέρει το tempo24.news, έπεσαν δέντρα, κάγκελα από ένα σπίτι, ενώ εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα.

Κάμπος Ηλείας: Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο… έργο θεατές βρίσκονται για ακόμα μία φορά κάτοικοι και επαγγελματίες του Ηλειακού Κάμπου. Η κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δείχνει τα δόντια της και στην Ηλεία ενώ ήδη έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, ο κόσμος κάνει το.. σταυρό του στη σκέψη και μόνο ότι τα νερά της ισχυρής βροχόπτωσης, θα πλήξουν τις περιουσίες τους αφού καλά-καλά δεν έχουν συνέλθει από το προηγούμενο χτύπημα.

Με ότι μέσο διαθέτουν, τσουβάλια με άμμο, ξύλα και σίδερα, προσπαθούν να θωρακίσουν τις περιουσίες τους από τα νερά. Δρόμοι σε Βάρδα, παλαιά και νέα Μανωλάδα, Βαρθολομιό έχουν μετατραπεί σε απέραντες… λίμνες με την κυκλοφορία σε αρκετές των περιπτώσεων να είναι αδύνατη.

 

Βάλμη Ηλείας: Αίσιο τέλος για τα δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί από την κακοκαιρία

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο ανδρών που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους στη Βάλμη Ηλείας, το βράδυ του Σαββάτου. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμαλιάδας οι δύο άνδρες απεγκλωβίστηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Δήμος Πύργου: “Κόπηκε” ο δρόμος στην Αγ. Άννα λόγω κατολίσθησης και πτώσης δέντρων

Το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με το ilialive.gr, σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή της Αγ. Άννας του δήμου Πύργου στην Δημοτική Ενότητα Ωλένης, όπου οι λάσπες και τα δέντρα “έκοψαν” στα δύο το δρόμο που συνδέει τα χωριά της περιοχής.

Στο σημείο αποκλείστηκαν κάτοικοι με το αυτοκίνητό τους, αλλά κατάφεραν να φύγουν από το σημείο λίγο αργότερα.

Ναύπακτος: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ηλικιωμένο στο ρέμα Τζάβαρη

Ένας ηλικιωμένος που κατοικούσε παραπλεύρως του ρέματος Τζάβαρη στο Ξηροπήγαδο χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του προέδρου της κοινότητας για να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε την ώρα που οι πυροσβέστες τον προσέγγισαν.

 

Αποκλεισμένη η Άνω Μακρινού του Δήμου Αγρινίου

Αποκλεισμένοι είναι περίπου 80 κάτοικοι στο χωριό Άνω Μακρινού του Δήμου Αγρινίου. Σύμφωνα με το nafpaktianews.grΟι τρεις δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό έκλεισαν από μεγάλες καταπτώσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων . Επίσης χωρίς ρεύμα είναι το μισό χωριό καθώς κυπαρίσσι έπεσε πάνω σε καλώδια.

Ήπειρος: Γέφυρα κόπηκε στα δύο και κατέρρευσε

Δεν άντεξε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας και κατέρρευσε μια μικρή γέφυρα στον Άραχθο και συγκεκριμένα στην Μικρή Γότιστα. Πρόκειται για το γεφύρι Τριαντάφυλλου στο δρόμο από Μπαλντούμα προς Μεγάλη Γότιστα στην Ήπειρο.

Η γέφυρα κόπηκε στα δύο από την ένταση της βροχόπτωσης και τα ορμητικά νερά, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Φθιώτιδα: Το νερό σκέπασε την γέφυρα στο Παλιούρι

Σε οριακό σημείο βρίσκεται και ο Σπερχειός. Η στάθμη του νερού έχει ανέβει και τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Στο Παλιούρι, το νερό έχει φτάσει οριακά στο ύψος της νέας γέφυρας και δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ άγγιξε τις αυλές σπιτιών.

Προσγειώσεις με ισχυρούς νότιους ανέμους στο αεροδρόμιο της Αθήνας

 

 

Δείτε επίσης:

Πάτρα: Υπό βροχή κλέβουν τα μέταλλα από την κατεδαφισμένη γέφυρα στη Περιμετρική

Δυτική Αχαΐα: Καρέ – καρέ διάσωση πολίτη από ορμητικά νερά από την 6η ΕΜΑΚ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης