Για τις ανάγκες των αστέγων, ενόψει του επερχόμενου ψύχους, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασε το βράδυ της Παρασκευής  κλινοσκεπάσματα -κουβέρτες στο κέντρο της Αθήνας.

Εθελοντές και εργαζόμενοι της «Αποστολής» συνομίλησαν μαζί με αστέγους και κατέγραψαν τα αιτήματα τους λόγω της ψυχρής εισβολής που αναμένεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άστεγοι έτοιμοι να παλέψουν με το κρύο του χειμώνα, όπως και κάθε άλλη φορά, με ακραίες καιρικές συνθήκες, προσπαθούν να ζεσταθούν βυθισμένοι σε υπνόσακους. Βγάζοντας για λίγο το κεφάλι ψελίζουν ένα ευχαριστώ και μέσα από τις λίγες επόμενες κουβέντες οι άνθρωποι της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» προσπαθούν να χαρτογραφήσουν ανάγκες και προτεραιότητες για την καθημερινή τους επιβίωση μέσα από μια σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα.

Κάθε βράδυ στρώνουν το αυτοσχέδιο κρεβάτι τους, σε χαρτόνια, έχοντας δίπλα τους τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε κάποια γωνιά στο πεζοδρόμιο ή στον ελάχιστο χώρο μπροστά από κάποιο κατάστημα.

Η βοήθεια της «Αποστολή» περιλαμβάνει στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης