Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας κυρίως της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας, λόγω της κακοκαιρίας «Ariel» η οποία είναι σε εξέλιξη, από το βράδυ της Τετάρτης.

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην Θεσσαλονίκη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των πτώσεων δέντρων υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Κάδοι απορριμμάτων επίσης έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί και εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού που επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον τόπο επέμβασης που έχουν κληθεί από τους πολίτες.

Κλειστά τα σχολεία στην Πιερία

Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος.

Νέο έκτακτο δελτίο για ισχυρά φαινόμενα σε σε Χαλκιδική και Πιερία

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (1/12) βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δείχνουν ότι επτά είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης