Κακοκαιρία: Βροχές με σκόνη από την Αφρική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 12:36
Κακοκαιρία: Βροχές με σκόνη από την Αφρική

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες στην ατμόσφαιρα του κεντρικού και του νότιου Αιγαίου, καθώς ξεκίνησε προς τα νότια της Κρήτης το αφρικανικό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σήμερα το πρωί βρισκόταν στις ακτές της Λιβύης.

Κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από τη νύχτα απόψε τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο νότιο και αργότερα στο κεντρικό Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν αύριο στην ανατολική Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

Τα αφρικανικά βαρομετρικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 13:17