Καλαμάτα: Αδελφές συνελήφθησαν με ναρκωτικά και κλεμμένα όπλα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 22:41
Καλαμάτα: Αδελφές συνελήφθησαν με ναρκωτικά και κλεμμένα όπλα

Ένας έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε μια 33χρονη Ρομά στον Άγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας, αφορούσε  και την 24χρονη αδελφή της. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν και οι δυο ναρκωτικά, αλλά και αδήλωτα και κλεμμένα όπλα!

Η μεγαλύτερη αδελφή συνελήφθη με 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης στην κατοχή της, αλλά η 24χρονη είχε πάνω της έξι συσκευασίες με άλλα 8,1 γραμμάρια, ενώ στην κατοικία της βρέθηκαν άλλη μια μικροποσότητα χασίς, τριάμισι ναρκωτικά χάπια και 145 ευρώ, που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από πώληση ναρκωτικών.
 

Επιπλέον, στο σπίτι κατασχέθηκαν15 φυσίγγια, ένα μονόκαννο αδήλωτο κυνηγετικό όπλο, άλλο ένα μονόκαννο που είχε δηλωθεί η κλοπή του στο αστυνομικό τμήμα Οιχαλίας και ένα δίκαννο που είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου 2018 και είχε δηλωθεί η κλοπή στην Ασφάλεια Καλαμάτας. 

Οι δύο αδελφές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που άσκησε δίωξη στην 33χρονη για κατοχή ναρκωτικών και στην 24χρονη για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δύο αδελφές συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα. Επίσης, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στα Αρφαρά.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν:

- 4 Ελληνες για ναρκωτικά εκ των οποίων η μία συλληφθείσα και για παράβαση του νόμου περί όπλων και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο αρχικά στην 33χρονη αδελφή της προαναφερθείσας 24χρονης Ρομά. Στην κατοχή της 33χρονης βρέθηκε 1,5 γραμ. χασίς και συνελήφθη, ενώ πάνω στην 24χρονη αδελφή της βρέθηκαν 6 ανισοβαρείς ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 8,1 γραμ. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία της μικρότερης αδελφής στον Αγ. Φλώρο όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια ποσότητα χασίς 0,3 γραμ., 3 ολόκληρα χάπια υπνοστεντόν, καθώς και 0,4 γραμ. από τα ίδια χάπια σε σκόνη. Επίσης, κατασχέθηκαν 145 ευρώ ως προερχόμενα από πώληση ναρκωτικών, 15 φυσίγγια και 3 όπλα: ένα μονόκαννο κυνηγετικό το οποίο ήταν αδήλωτο, καθώς και ένα δίκαννο και ένα μονόκαννο κυνηγετικά, από τα οποία το δίκαννο δηλώθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας ότι κλάπηκε πέρυσι στις 31 Αυγούστου και το μονόκαννο στο αστυνομικό τμήμα Οιχαλίας. Επίσης, για ναρκωτικά συνελήφθησαν ένας 38χρονος Γαργαλιανιώτης στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας για αγορά και κατοχή ηρωίνης 3 γραμ. και ένας 48χρονος μέσα στην Καλαμάτα με 2 ανισοβαρείς ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 4,9 γραμ.

- 3 Ελληνες για ρευματοκλοπή.

- 2 Ελληνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ενας 39χρονος Ρομά για απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με την οποία είχε καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση για κλοπή. Ενας 35χρονος Ρομά για απόφαση του Πταισματοδικείου Καλαμάτας, για ΚΟΚ.

- 3 Ελληνες και 4 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Ενας 48χρονος υπήκοος Σιέρα Λεόνε για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ο οποίος συνελήφθη στην Καλαμάτα να πουλάει ομπρέλες.

Επίσης, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μία κλοπή σε σπίτι στα Αρφαρά, που είχε γίνει στις 4 Αυγούστου του 2014. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου Ρομά για κλοπή, από την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του. Ο ανήλικος τότε δράστης φέρεται ότι παραβίασε το παράθυρο και μπήκε στο σπίτι, απ' όπου έκλεψε έναν αποκωδικοποιητή, ένα στερεοφωνικό με τα ηχεία, έναν τροχό, μια ηλεκτροκόλληση και ένα βενζινοπρίονο, αξίας όλα 1.000 ευρώ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 22:43