Την απαράδεκτη απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας να τοποθετήσει μπάρες που αποκλείουν την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τον χώρο, καταδικάζει μέσω ανακοίνωσής της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στον Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας, ο οποίος καταγγέλλει την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας να κλείσει με μπάρες τις ράμπες που εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία στον εν λόγω χώρο.

Για να εξυπηρετούνται οι ανάπηροι και οι μητέρες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια θα πρέπει οι καταστηματάρχες που έχουν κλειδιά, να αφαιρούν τις μπάρες και να τις επανατοποθετούν. Από την πλευρά του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς αυτό συνέβη επειδή καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και είναι αδύνατη η αστυνόμευση των διαδρόμων!

Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίστανται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με αναπηρία. Ζητά δεν από την Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένες τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΕΣΑμεΑ, αναγνωρίζοντας την καταλυτική σημασία των δράσεων για την προώθηση της προσβασιμότητας σε τοπικό επίπεδο, ζητά με τη σειρά της από την Δημοτική Αρχή να επέμβει και να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ του ζητήματος και να μην καθυστερήσει ούτε μέρα. Οι μπάρες πρέπει να φύγουν εδώ και τώρα! Η προσβασιμότητα αποτελεί κομμάτι των ΑΡΧΩΝ της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 9), την οποία η χώρα μας έχει υπογράψει και κάνει νόμο του Κράτος (νόμος 4074/2012)».

Με πληροφορίες από το eleftheriaonline.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης