Κάμερες ασφαλείας θα τοποθετήσει ο δήμος Καλαμάτας στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι περαιτέρω κλοπές εξαρτημάτων αξίας, από τα βαγόνια και τις μηχανές του μοναδικού υπαίθριου μουσείου σιδηροδρόμων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παρακολούθηση μέσω των καμερών δε θα την κάνει ο Δήμος, αλλά ο ιδιώτης στον οποίο ανατέθηκε η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα διαπιστώθηκε, ότι διάφορα εξαρτήματα έχουν κλαπεί. Πρόκειται είτε για εξαρτήματα μουσειακής αξίας είτε για μεταλλικά είδη που μεταπωλούνται παρανόμως.

Ο Δήμος κατάθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ από τότε η Αστυνομία εποπτεύει τον χώρο. Επιπλέον, αποφασίστηκε να εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης, συνολικού κόστους 3.600 ευρώ.

Στη σχετική σύμβαση σημειώνεται σχετικά με το ρόλο που ανατίθεται στον ιδιώτη: «Η εγκατάσταση του καταγραφικού και των υπολοίπων εξαρτημάτων θα γίνει στον πρώτο όροφο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ. Επίσης, ο ανάδοχος αναλαμβάνει, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση του Δήμου, να παρακολουθεί και να καταγράφει όποιες κινήσεις στον έξω χώρο του κτηρίου, εντός πέντε εργασίμων ημερών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: tharrosnews.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης