Καλαμάτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014, 08:02
Καλαμάτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής
Σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο υλοποιείται με χρήματα του ΕΣΠΑ, μετά την αρχική πετυχημένη εφαρμογή του στα ΚΑΠΗ του δήμου και στο δημοτικό ιατρείο, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και ο ένας εκ των ιατρών οι οποίοι εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, αποφασίσθηκε το πρόγραμμα τηλεϊατρικής που αφορά σε εξετάσεις καρδιαγγειακού κινδύνου να επεκταθεί αρχικά στις ορεινές περιοχές των Αρφαρών και των χωριών της Αλαγονίας με τη συμβολή των στελεχών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει στον ιατρό ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό όχημα για τις μετακινήσεις του και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού και του υγειονομικού υλικού. Επίσης, θα παράσχει μέσα μετακίνησης, ώστε οι κάτοικοι των απομακρυσμένων οικισμών να συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία των ορεινών περιοχών για να εξετασθούν.

Επιπλέον, θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση δύο νοσηλευτριών, για την υποστήριξη του ιατρού, ενώ θα τροποποιηθεί κατάλληλα το πρόγραμμα, ώστε οι νοσηλεύτριες να προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όχι έργου, που αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την απασχόλησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014, 08:02