Αυξάνονται μήνα με το μήνα οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου, καθώς ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.

Από την άλλη, οι οφειλέτες επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν πιαστεί στη μέγγενη του Δήμου Καλαμάτας και όσοι δεν πληρώνουν, βλέπουν τα τραπεζοκαθίσματά τους να… εξαφανίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο που και οι δύο περιπτώσεις, ανεξαρτήτως του αν είναι ή όχι ορθές πρακτικές, δείχνουν να ξεχνούν ότι οι περισσότεροι οφειλέτες δεν έχουν χρήματα, αφού τα εισοδήματά τους έχουν συρρικνωθεί στα χρόνια της κρίσης.

Ειδικότερα, μάλιστα, η πρακτική της Δημοτικής Αρχής τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκώσει τους επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν να ακολουθείται μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Τις προηγούμενες ημέρες, στα Παπλωματάδικα, συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας έδωσε την ευκαιρία στον/στην επαγγελματία να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα και να πληρώσει κάποιο ποσό έναντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχθές βράδυ, όμως, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, κλείνοντας και τη Ναυαρίνου, μεταξύ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια έκπληκτων πελατών του καταστήματος να σηκώνονται τραπεζοκαθίσματα, παρά τις εύλογες διαμαρτυρίες του καταστηματάρχη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η όλη η διαδικασία, τη στιγμή που το μαγαζί του είχε κόσμο. «Έστησαν ολόκληρη επιχείρηση σαν να επρόκειτο να συλλάβουν κάποιον εγκληματία. Θα μπορούσαν κάλλιστα να μας έχουν ειδοποιήσει και να μην υποστούμε προσωπικό και πελάτες τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η Δημοτική Αρχή δεν καταλαβαίνει ότι η μη πληρωμή των οφειλομένων δε γίνεται για να πιάσουμε κάποιον κορόιδο, αλλά απλά δεν υπάρχουν χρήματα. Ζήτησαν 1.500 ευρώ έναντι της συνολικής οφειλής, για να μην προχωρήσουν στην κατάσχεση. Με ρώτησαν από πού θα βρω τόσα χρήματα; Στο τέλος του μήνα κλείνει το μαγαζί και τους πέντε εργαζόμενους που έχουμε, ας τους πάρει ο κ. δήμαρχος να δουλέψουν στο Δήμο».

Επίσης, στην επικοινωνία μας ισχυρίστηκε ότι σε ρύθμιση παλιότερης οφειλής του, όταν πήγε να ζητήσει τα καθίσματα που είχαν κατασχεθεί, πήρε ως απάντηση ότι αυτά χάθηκαν!

Πάντως, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «η αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δήμο, θα συνεχισθεί, με έμφαση στο κέντρο της Καλαμάτας και στην Παραλία. Πρόκειται για ενέργεια αναγκαία, στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης των επιχειρηματιών και του υγιούς ανταγωνισμού».

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης