Προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου στα Χαυτεία (κοντά στην Ομόνοια) έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο κατά του Ασφαλιστικού.

«Η κυβέρνηση με το προσχέδιο του Ασφαλιστικού του Κατρούγκαλου βάζει την τελευταία ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας -67ο έτος ηλικία συνταξιοδότησης για όλους μετά την 1.1.2022- το νέο Ασφαλιστικό μειώνει τις κύριες συντάξεις, εξουσιοδοτεί τον υπουργό εργασίας να ρυθμίζει τις επικουρικές με βάση τα δημογραφικά στοιχεία θνησιμότητας και με τη ρήτρα βιωσιμότητας του ταμείου, καθορίζει ποσοστό αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις 0,45 για κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ο νέος συνταξιούχος μετά από 45 χρόνια εργασίας να πιάνει το 20% της κύριας σύνταξης -όπως προέβλεπε το προηγούμενο Ασφαλιστικό- και συγχωνεύει όλα τα εφάπαξ, ώστε στο τέλος να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα, επειδή αντέξαμε να φθάσουμε μέχρι τη σύνταξη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νέο Ασφαλιστικό, παρά την παραπλάνηση που επιχειρείται από τα στελέχη της κυβέρνησης, είναι μνημονιακή υποχρέωση και στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για περικοπές 1,8 δις ευρώ από την Κοινωνική Ασφάλιση. Αν αφήσουμε να ψηφιστεί το νέο Ασφαλιστικό, οι συντάξεις θα είναι συντάξεις πείνας και η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα ολοκληρωθεί» προστίθεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης