Κάλεσμα Μιχελάκη για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 16:37
Κάλεσμα Μιχελάκη για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων
Τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης από όλες τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, με στόχο να δημιουργηθούν έργα υποδομής που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην τόνωση της απασχόλησης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη τούς καλεί να συνδράμουν στην προώθηση αναπτυξιακών έργων, που μπορεί να ολοκληρωθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ζητεί, συγκεκριμένα, να επιλέξουν από ένα και μόνο «ώριμο» έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το σημαντικότερο για κάθε περιοχή, και να αποστείλουν σύντομη περιγραφή του και τα σχετικά στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, τους ζήτησε να στείλουν έγγραφο σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους, προκειμένου να επιλεγεί ένα έργο το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

«Οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 16:37