Εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας για την καταγγελία βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

Σημειώνεται ότι η φοιτήτρια ανέφερε ότι, όταν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου με σκοπό την καταγγελία του βιασμού της και την κατάθεση μήνυσης, οι αστυνομικοί «προσπάθησαν να την αποτρέψουν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιστορικό έχει ως εξής: Στις 14 Απριλίου η κοπέλα, που φοιτά στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, είχε βγει για ποτό με την παρέα της και, όπως κατήγγειλε, ο πρώην σύντροφος της την βίασε σε ένα στενό. Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για να καταγγείλει τον βιασμό της, και ήταν τότε που οι αστυνομικοί επιχείρησαν να την αποτρέψουν. Όπως φαίνεται, της είπαν ότι «θα βρει και εκείνη τον μπελά της» και την ενημέρωσαν ότι τον ύποπτο «θα τον καλέσουν για συστάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας, ο αστυνομικός που είχε εκείνη την ώρα υπηρεσία της ζήτησε να καταθέσει εγγράφως την καταγγελία της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η κοπέλα βγήκε από το τμήμα «για να μιλήσει με τον δικηγόρο της» και δεν επέστρεψε. Την αναζήτησαν τηλεφωνικά και της ζήτησαν να καταθέσει, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας. Διατάχθηκε η προσαγωγή του 19χρονου, όπως και έγινε. Η νεαρή μέχρι το βράδυ δεν είχε πάει να καταθέσει και με εντολή εισαγγελέα ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος. 

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 15 Απριλίου, η κοπέλα πήγε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου και έκανε την καταγγελία εγγράφως. Ο νεαρός, ο οποίος ήταν και πρώην σύντροφος της, αναζητήθηκε στο όριο του Αυτοφώρου. Το τμήμα Ασφαλείας του Περιστερίου έδωσε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση της κοπέλας.  

Στις 4 Μαΐου η 19χρονη πήγε στο ΑΤ Καλύμνου και έκανε μήνυση στην αδελφή του νεαρού για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή. Η αδελφή του 19χρονου την μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Καλύμνου ενώ έχει δοθεί εντολή και για διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης