Ήρθαν για διακοπές από την ξενιτιά στην πατρίδα και γνώρισαν το… πρόσωπο της εξουσίας του χωροφύλακα. Tρεις νεαροί που παραθέριζαν στην Λευκάδα, διανοήθηκαν να διαπληκτιστούν με οδηγό, ο οποίος για κακή τους τύχη ήταν αστυνομικός. Συνελήφθησαν, προπηλακίστηκαν, απειλήθηκαν και διανυκτέρευσαν στη… στενή! Ό αστυνομικός, που ήταν σύμφωνα με τα καταγγελόμενα μεθυσμένος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων του, όχι μόνο δεν διανυκτέρευσε μαζί τους στα κρατητήρια, αλλά υπέβαλε και μήνυση εναντίον τους για εξύβριση και ξυλοδαρμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες βράδυ συγκεκριμένα, τα τρία ελληνόπουλα από τη Γερμανία, 17, 18 και 19 ετών, που παραθερίζουν με την οικογένειά τους στο όμορφο νησί του Ιονίου, επιστρέφοντας με το αυτοκίνητο στο σπίτι τους, είχαν την ατυχία να συναντηθούν με τον νταή-αστυνομικό. Εκτός υπηρεσίας και οδηγώντας το πολιτικό του όχημα το όργανο της τάξης, τους ακολουθούσε για αρκετή ώρα, αναβοσβήνοντας συνεχώς τα φώτα, προκειμένου να επιταχύνουν.

Ψύχραιμοι οι νεαροί συνέχισαν κανονικά την πορεία τους μέχρι να ακούσουν τον θόρυβο του αυτοκινήτου του που έπεσε με δύναμη επάνω τους. Βγαίνοντας βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν άνθρωπο εκτός ελέγχου, ο οποίος παραπατούσε.

Τους απώθησε, φωνάζοντας «τολμήσατε να ακουμπήσετε μπάτσο», και στη συνέχεια έσκισε τη μπλούζα του! Όταν έφθασε η Τροχαία υποβλήθηκαν όλοι σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι κανείς δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Όμως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Χιωτάκη έναν από τους καταγγέλοντες, ο αστυνομικός δεν υπεβλήθη σε αλκοτέστ. Πήρε στα χέρια του το μηχάνημα, έκανε μερικές βόλτες, και το έφερε πίσω δείχνοντάς τους ότι είναι «καθαρός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπαθούσαν να τους πείσουν να μην υποβάλουν μήνυση

Νεαροί και αστυνομικός κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκάδος. Εκεί, όμως, τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο. Οι γονείς των παιδιών γνωστοποίησαν ότι θέλουν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδος.

Όπως θα ακούσετε να λέει ο Βασίλης Χιωτάκης, πατέρας των δύο ενήλικων παιδιών, αλλά και ο γιος του Δημήτρης, οι αστυνομικοί κατέβαλαν… φιλότιμες και απεγνωσμένες προσπάθειες να τους πείσουν να μην καταθέσουν μήνυση με το επιχείρημα ότι είναι κρίμα να τρέχουν από τη Γερμανία στη Λευκάδα για τις δίκες !..

Παρά τις πιέσεις, η οικογένεια Χιωτάκη υπέβαλε μήνυση. Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε και ο αστυνομικός τη σύνταξη της οποίας, όμως, όπως διαβεβαιώνουν οι καταγγέλοντες, ανέλαβε ο αξιωματικός υπηρεσίας, επειδή ο δράστης συνάδελφός του περιέγραφε ασαφή και ασύνδετα πράγματα.

Μετά από μια εφιαλτική νύχτα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος, τα δύο αδέλφια, 18 και 19 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα. Εκεί είδαν και τον αστυνομικό, «κολαριστό» και «παρφουμαρισμένο». Σαν να μην πέρασε ποτέ τη νύχτα στα κρατητήρια…

Ακούστε πως περιγράφει τα όσα έζησε ο Δημήτρης Χιωτάκης.

 

Με απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών και οι τρείς-οι δύο για την ακρίβεια- αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η οικογένεια Χιωτάκη, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη, δηλώνει στη zougla.gr ο πατέρας των παιδιών.

 

Μια άλλη διάσταση στην ιστορία δίνει, μιλώντας στη zougla.gr, η κ. Μαρία Γκίνη, αστυνομική διευθύντρια Λευκάδος και προϊσταμένη του εμπλεκόμενου αστυνομικού.

Όπως θα την ακούσετε να λέει, ο αστυνομικός δεν ήταν μεθυσμένος, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία έδειξε ότι φέρει χτυπήματα στο σώμα του και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης