Ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε το Σάββατο στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα παρατηρηθούν αναπτύξεις νεφώσεων στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θράκη αλλά και τοπικά στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι ολιγόλεπτου χαρακτήρα ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις 5-6Bf. (ίσως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο η ένταση φτάσει τοπικά τα 7Bf.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υδράργυρος θα πέσει λίγο στα βορειοανατολικά και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη 20 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παράκτια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά όπου ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής καταιγίδας και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4Βf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή περιμένουμε κάπως πιο επιδεινωμένο καιρό καθώς αν και η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά (εκτός από την Κρήτη όπου ενδέχεται να βγάλει κάποια τοπική καταιγίδα κυρίως στο ανατολικό κομμάτι του νησιού), τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και τη βόρεια Πελ/νησο (κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των παραπάνω περιοχών). Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό και μόνο στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι να βγάλει κάποιες μπόρες ή και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Μικρή πιθανότητα για κάποια πολύ τοπική καταιγίδα υπάρχει επίσης και για τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να μεταβληθεί σημαντικά.

Τέλος τη Δευτέρα σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά χωρίς να αποκλείονται μάλιστα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης