Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ, το απόγευμα της Τρίτης, μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, και εξ όσων φαίνεται στη συνέχεια οι ολιγοστοί οπαδοί της γαλλικής ομάδας «πολιορκήθηκαν» από άνδρες των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό των επεισοδίων και όσων ακολούθησαν έχει ως εξής: Η ένταση δημιουργήθηκε κατά τη μετάβαση των περίπου 300 Γάλλων οπαδών της Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οπαδοί της γαλλικής ομάδας περίμεναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με το οποία θα έφταναν στο γήπεδο.

To λεωφορείο που μετέφερε τους οπαδούς της ΜαρσέιγΕκείνη την ώρα, οι φίλοι των Μασσαλών συνεπλάκησαν με φίλους των «ερυθρολεύκων», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Μάλιστα, όπως λέγεται, στο πλευρό των οπαδών της Μαρσέιγ υπήρχαν και φίλαθλοι της ΑΕΚ, αφού, ως γνωστόν, έχουν αδελφοποιηθεί μεταξύ τους.

Αρχικά, οι δύο πλευρές είχαν φραστικές αντιπαραθέσεις, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και μερικές αψιμαχίες. Η αστυνομία έδρασε αστραπιαία, κάνοντας χρήση χημικών, αναγκάζοντας τους «εγχώριους»… «θερμόαιμους» να αποχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν, όμως, στη θέση τους. Με περίσσιο επαγγελματισμό, συνεχίζουν να πολιορκούν τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, με την ατμόσφαιρα να έχει γίνει αποπνικτική. Μάλιστα, ένας εκ των ανδρών των ΜΑΤ με υπερβάλλοντα ζήλο εκσφενδονίζει πέτρες, ενώ όσοι έσπευσαν να βρουν την «έξοδο κινδύνου», δηλαδή την πόρτα του λεωφορείου, γεύτηκαν τα χτυπήματα από τα γκλοπς των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να παραμένουν παγιδευμένοι εντός του οχήματος.

Όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο που εστάλη στη zougla.gr και αναρτήθηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η ανθρωπιά δεν περίσσευε εκείνο το απόγευμα… Άνθρωποι παγιδευμένοι σαν ποντίκια μέσα στο λεωφορείο, αναπνέοντας τα χημικά που είχαν ριφθεί νωρίτερα…

(Το ερασιτεχνικό video τραβήχτηκε από επιβάτη του λεωφορείου)

Τα νέα ταξίδεψαν πολύ γρήγορα στο εξωτερικό. Πατήστε εδώ και δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε γαλλική ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις, τριών Γάλλων και δύο Ελλήνων, έξω από το Καλλιμάρμαρο, οι οποίοι χθες αφέθησαν ελεύθεροι, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, με τις χειρότερες αναμνήσεις…

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης