Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Πάτρα και η οποία συνεχίζει να καίει και σήμερα δασική έκταση στη Δροσιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».

Ακόμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, κατά την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από την περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο. 

Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, τα ενεργά μέτωπα περιορίστηκαν σημαντικά. 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Το χωριό Δροσιά δεν γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες πέρασαν από μέσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις στις παρυφές του οικισμού.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης