Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του δήμου Ζακύνθου, Παναγιώτης Κολύρης, σχετικά με την καθυστερημένη υποβολή των οικονομικών στοιχείων του δήμου, η οποία μπορεί να προκαλέσει προσωρινή διακοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στο νησί. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του ισολογισμού μπορεί να έληξε χθες, ωστόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πρόκειται για μια ημερομηνία «ενδεικτική και όχι αποκλειστική συνεπώς θα πρέπει η πολιτεία να δείξει μια μικρή ανοχή σε ιδιάζουσες περιπτώσεις».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση δήλωσης των οικονομικών στοιχείων ξεκαθάρισε ότι οφείλεται «στην αργοπορημένη έναρξη της απογραφής και των προβλημάτων που ανέκυψαν και αφορούν στο γεγονός ότι ο δήμος έχει πολλά ακίνητα στην κατοχή του χωρίς όμως τίτλους και συμβόλαια που το αποδεικνύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης οφείλεται στην κοινή απόφαση δήμου και ορκωτών λογιστών να διεξαχθεί σωστά ούτως ώστε ο ισολογισμός να αποτελέσει την υγιή βάση της οικονομικής έναρξης του νέου δήμου».

Η μη εμπρόθεσμη υποβολή του ισολογισμού και των οικονομικών στοιχείων των υπευθύνων του δήμου Ζακύνθου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι πιθανό να προκαλέσει την προσωρινή μη λήψη κρατικών επιχορηγήσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όλοι οι «Καλλικρατικοί» δήμοι πρέπει να παρουσιάζουν ακριβή στοιχεία με τις οικονομικές τους κινήσεις. Όσοι δε συμμορφώνονται με τις νέες συνθήκες εκτός από τη διακοπή στην εισροή κονδυλίων θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση αμοιβών των προϊσταμένων τους οι οποίοι θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τη μη υποβολή των ισολογισμών.

Πηγή: imerazante.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης