«Καμπάνα» 458.100 ευρώ σε μοναστήρι από το ΣΔΟΕ!

«Καμπάνα» 458.100 ευρώ σε μοναστήρι από το ΣΔΟΕ!
Υψηλότατο πρόστιμο, επέβαλε το ΣΔΟΕ Κρήτης στη Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, για υπόθεση έκδοσης πλαστών τιμολογίων.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν πριν από λίγες μέρες τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής Επανωσήφη και τελικά επέβαλε πρόστιμο 458.100 ευρώ καθώς θεώρησαν πως η Μονή, όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε όπως εγγράφως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι της στο υπόμνημα, αλλά «δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην όλη υπόθεση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, είναι καταιγιστικό για τους υπεύθυνους της μονής, καθώς διαπιστώνει πως η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων, λειτούργησε ουσιαστικά ως… αχυράνθρωπος, αφού ο έλεγχος εξακρίβωσε πως το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η συγκεκριμένη ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.

Όπως αναφέρει το πόρισμα «σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχεδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή Φ.Π.Α» αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Ήδη ο φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ με προορισμό την Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου, απ' όπου θα κινηθεί και η διαδικασία είσπραξης του προστίμου.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 16:24