Διοικητικές κυρώσεις, που υπερβαίνουν τα 31.500 ευρώ, επιβλήθηκαν σε επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στα Κάτω Πατήσια, που διαπιστώθηκε ότι απασχολούσε τρεις ανασφάλιστους αλλοδαπούς.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σήμερα (28.05.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στην περιοχή των Κάτω Πατησίων της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, συντονισμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης – Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 42χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές.

Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης απασχολούσε 23 αλλοδαπούς εργαζόμενους, εκ των οποίων 3 υπήκοοι Μπανγκλαντές, απασχολούνταν χωρίς ασφάλιση.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τις 31.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης