Με το ενδεχόμενο αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων στο προσεχές διάστημα βρίσκονται αντιμέτωπες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Δυστυχώς έως σήμερα, παρά τις προσπάθειες του υπουργού Ναυτιλίας, δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση των αναγκαίων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αναφέρει ο ΣΕΕΝ, και προσθέτει ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013, παρατηρείται πρόθεση περικοπής των κονδυλίων που αφορούν την ακτοπλοΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προεδρείο των ακτοπλόων αναφέρει ότι οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα έχουν δρομολογηθεί για το Μάρτιο του 2013, ωστόσο, προσθέτει, οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν δεν προωθούνται με το ρυθμό που υπαγορεύει η κρισιμότητα της κατάστασης.

Είναι βέβαιο ότι η απροθυμία κάθε είδους διευκόλυνσης από οργανισμούς, καθώς και η διαφαινόμενη εξάντληση των δυνατοτήτων άμεσης βελτίωσης της ρευστότητας από τις τράπεζες στις εταιρείες θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σταδιακή αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, αναφέρει ο ΣΕΕΝ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης