«Μεγάλο ασθενή» χαρακτήρισε την ελληνική Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, μιλώντας στη σημερινή 26η τακτική συνέλευση της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που, όπως είπε, «έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, κυβέρνηση και νομοθετική εξουσία, να μην αφήσουν στην τύχη της τη δικαιοσύνη, αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τέντες έκανε και αυτοκριτική, λέγοντας ότι έχουν και οι δικαστές ευθύνες, ωστόσο ζήτησε να σταματήσουν οι ολέθριες επιθέσεις εις βάρος της δικαιοσύνης, οι οποίες, μάλιστα, έχουν διεθνή αντίκτυπο, με αρνητικά σχόλια περί ατιμωρησίας στον γερμανικό Τύπο.

Στα προβλήματα, όμως, της ελληνικής Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας. Συγκεκριμένα, μίλησε για τον μεγάλο όγκο των υποθέσεων που εισέρχονται στα δικαστήρια και ειδικά σε αυτά της Αθήνας, λέγοντας ότι από το ένα εκατομμύριο υποθέσεις που έχουν εισαχθεί κατά το τρέχον έτος στη Δικαιοσύνη οι 300.000 είναι στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι υποθέσεις που εισάγονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο θα εκδικάζονται το 2015. Μία από τις προτάσεις που έγινε για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης είναι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης