Ποινές «μοίρασε» το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης σε κατηγορούμενους για περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.

Ειδικότερα, σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην της μία γυναίκα, η οποία το καλοκαίρι του 2013 είχε χτυπήσει αλύπητα με σκουπόξυλο ένα γατάκι. Ένας γείτονας αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε στον δρόμο και περιέθαλψε το γατάκι, το οποίο επέζησε τελικά. Σε βάρος της γυναίκας έγινε προσφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλη περίπτωση, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Κόκκινο Πύργο, ο οποίος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει δύο γάτες. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε, επίσης, ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Η συνολική ποινή είναι 24 μήνες.

Τέλος, ένας 65χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό με ρόπαλο ενός γατιού. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε προστριβές με τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης