Κανονικά ξεκίνησε σήμερα η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στον Νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς.

Υπενθύμισε, δε, ότι τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον κ. Παπά, υπήρξαν συνεχείς επαφές των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο να καλυφθούν τα περίπου 75 αδιάθετα δρομολόγια.

Πρόκειται για δρομολόγια που αφορούν κυρίως σε ΕΠΑΛ (μεταξύ των οποίων της Επανομής και του Λαγκαδά) και σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, τον Δήμο Βόλβης και ορεινές περιοχές του νομού.
«Είμαστε (τα εμπλεκόμενα μέρη) σε συνεχή επικοινωνία και αύριο -το αργότερο μεθαύριο- θα έχει λυθεί το ζήτημα» υπογράμμισε ο κ. Παπάς.

Αναφερόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τον επανασχεδιασμό και την αύξηση των δρομολογίων σε οκτώ (όσα ήταν και πέρυσι) από έξι που έχουν διατεθεί, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να λυθεί το θέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών του σχολείου δεν μπορεί να ξεκινήσει, καθώς έχουν διατεθεί έξι δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετήσουν 271 μαθητές από τους συνολικά 357.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης