Τη διαβεβαίωση ότι τα μαθητικά δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Α.Ε., Θέμης Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απλώς κίνηση καλής θέλησης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τα παιδιά και τους γονείς χωρίς μετακινήσεις στην περίοδο των εξετάσεων, υπάρχει ανθρώπινο ενδιαφέρον για τα παιδιά της περιοχής μας», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των οικονομικών διαφορών που υπάρχουν με την Πολιτεία, εμφανίστηκε ρεαλιστής τονίζοντας ότι «κρατάει» μικρό καλάθι.

«Δεν βλέπω πιθανό να κερδίσουμε κάτι καθώς η πολιτεία έχει το μαχαίρι και δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών, άρα μάλλον στο τέλος θα πληρωθούμε με μειωμένες αποδοχές κατά 20% . Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς παράγοντες που έχουν δείξει πρόθεση να μας βοηθήσουν αλλά δεν έχουν δυνατότητα να αλλάξουν την κατάσταση και δεσμεύονται από τις αποφάσεις της πολιτείας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει νέος κύκλος συζητήσεων ο οποίος αν δεν έχει κάποιο όφελος για τους εργαζομένους, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει κινητοποιήσεις.
«Τον Σεπτέμβριο δεν θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια πουθενά αν δεν ικανοποιηθούμε και αυτό είναι σαφές. Υπάρχει κατανόηση από την πλευρά μας για τα δημόσια οικονομικά και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε αλλά το 20% της μείωσης είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου που μας ανέβασε το κόστος αισθητά ενώ τα έσοδα μειώθηκαν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης