Κανονικά την Πέμπτη οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 20:37
Κανονικά την Πέμπτη οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή της Διοίκησης της ΥΠΑ. Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) η οποία και αντιδρά με την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) καθώς και με την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισήμανε πως μια τέτοια κίνηση θα πλήξει την περιφέρεια σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «εθνικούς κινδύνους που εγκυμονεί ο σχεδιασμός αυτός» και πρόσθεσαν «πως η τροπολογία που περνάει το Υπουργείο Μεταφορών αφενός μεν διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ, αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για την εκποίηση των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, με ανεξέλεγκτες τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό και το κοινωνικό ιστό της περιφέρειας». Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος σε μια νησιωτική χώρα όπου ποσοστό 80% της τουριστικής κίνησης διακινείται αεροπορικά είναι καθοριστικός ο ρόλος των αερομεταφορών στην ανάπτυξη του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Πρόσθεσε, ακόμη, πως η μεταφορά των αεροδρομίων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι παράνομη καθώς πρόκειται για κρατική περιουσία. Με τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης δεν προωθείται η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε μαρασμό οτιδήποτε επιβιώνει ακόμη στην περιφέρεια και θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα από τους ελάχιστους υγιείς τομείς της οικονομίας μας, τον τουρισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως περνώντας στα χέρια ιδιωτών θα ακριβύνουν τα τέλη και επομένως θα χαθούν χιλιάδες πτήσεις τσάρτερ.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι από οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Στάθης, οι οποίοι και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ΟΣΥΠΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 20:40