Κάνουμε οικονομία ακόμη και στο ψωμί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 11:56
Κάνουμε οικονομία ακόμη και στο ψωμί
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Μέχρι και για τη φραντζόλα κάνουν πλέον οικονομία οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε και θα παρουσιάσει την Πέμπτη η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Η κρίση χτύπησε άσχημα και τον κλάδο των αρτοποιών, αφού τα νοικοκυριά αγοράζουν λιγότερο και όχι τόσο συχνά όσο παλιότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις στην Αττική, το κριτήριο της ποιότητας υποβαθμίστηκε και πλέον - απ’ ό,τι φαίνεται - όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ψωμί με κριτήριο μόνο την τιμή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες στην τιμή του ψωμιού και εν γένει των αρτοποιημάτων, καθώς το κόστος της φραντζόλας στη χώρα μας δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 0,70 με 0,80 λεπτά, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη υπερβαίνει το 1 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 14:54