Στον αέρα βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη, οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν για το πώς θα φθάσουν στο σχολείο.

Έπειτα από την άρνηση τόσο του ΚΤΕΛ Ξάνθης όσο και των ταξί να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές για τη νέα σχολική χρονιά, αντιδρώντας στις νέες περικοπές που προβλέπονται στις φετινές συμβάσεις που τους έχει καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας παράλληλα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους από προηγούμενα έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των μαθητών πλέον διογκώνεται καθημερινά καθώς μαθητές, λόγω και των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, καλούνται σε καθημερινή βάση να μετακινούνται προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του σε σχολεία που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.

Η μεταφορά ωστόσο των μαθητών μόνο εφικτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στο σύνολο των περιπτώσεων, καθώς οι οικογένειες τους αδυνατούν να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά τους στα σχολεία.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, οι μαθητές να στοιβάζονται σε ένα ή δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, από γονείς που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα ομάδα μαθητών από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ Ξάνθης ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πολλοί εξ αυτών πηγαίνουν στο σχολείο τους κάνοντας ωτοστόπ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από γονείς και μαθητές των πεδινών οικισμών της Ξάνθης, με το πρόβλημα να συγκεντρώνεται στη δυτική πλευρά του Νομού, όπου οι μαθητές που είναι εγγραμμένοι στο γυμνάσιο των Τοξοτών αδυνατούν να βρουν μέσο μεταφοράς, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με αυτούς που παρακολουθούν μαθήματα στα Λύκεια της Ξάνθης.

Πηγή:thrakitoday
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης