«Κάνουν χρήση ναρκωτικών στο σπίτι, στην γειτονιά, στο προαύλιο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 08:58
«Κάνουν χρήση ναρκωτικών στο σπίτι, στην γειτονιά, στο προαύλιο»
«Οι θάνατοι νέων ανθρώπων από ναρκωτικά στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που γνωρίζουμε όλοι κι αυτό γιατί υπάρχουν νεκροί που ως αιτία θανάτου δεν δηλώνεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών», επισήμανε ο κ. Χρήστος Γκρεκιώτης, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών Παραρτήματος Πάτρας.

Οι τέσσερις θάνατοι τοξικομανών μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα φαίνεται να προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που δημοσιοποιείται.

Είχαμε ακόμα δύο νεκρούς, αλλά ως αιτία του θανάτου τους δεν δηλώθηκε η χρήση ουσιών, γι’ αυτό δεν βγήκαν στη δημοσιότητα.

Το να χάνονται τόσες ζωές σε τόσο σύντομο διάστημα είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, για μια πόλη όπως η Πάτρα.

Προφανώς αυτή την περίοδο για να έχουμε συγκεντρωμένα τέτοια τραγικά περιστατικά είναι γιατί έχει έρθει είτε ανόθευτη ηρωίνη, είτε να έχει νοθευτεί με ουσίες θανατηφόρες.

Οι έμποροι ναρκωτικών δεν έχουν καμία έννοια για τους πελάτες τους ούτε τους ενδιαφέρει αν κάποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στο θάνατο.

Αυτό που πρέπει να μείνει είναι το τι κάνουμε απέναντι στο πρόβλημα ως οργανωμένη κοινωνία.

Η αστυνομία προσπαθεί όσο προσπαθεί. Πρέπει να αναπτυχθούν άλλες δράσεις που πρέπει να εντοπιστούν στην πρόληψη.

Αν πάρουμε υπόψη μας τα στοιχεία ότι το 17% των μαθητών λυκείου έχει κάνει μια φορά χρήση μιας ναρκωτικής ουσίας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάποιοι από αυτούς είναι εν δυνάμει χρήστες.

Σε ότι αφορά εμάς λέμε ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η πρόληψη, η αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση.

Η πρόληψη έχει συγκεκριμένα μέτρα. Εμείς τα έχουμε καταθέσει στη Νομαρχία και το Δήμο και ακόμη περιμένουμε να συζητηθούν.

Οι λύσεις δεν είναι πάντα δαπανηρές. Είναι θέμα δράσης και προστασίας των νέων απέναντι σε αυτή τη μάστιγα που την θυμόμαστε όταν έχουμε κάποιο τραγικό γεγονός, είτε όταν συλλαμβάνεται κάποιος έμπορος ναρκωτικών, είτε όταν συλλαμβάνεται κάποιος χρήστης που αναπτύσσει μικροπαραβατική συμπεριφορά για να διασφαλίσει τη δόση του.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι οι νέοι κάνουν χρήση ναρκωτικών στο σπίτι, στην γειτονιά τους ή στο προαύλιο του σχολείου» σημείωσε ο κ. Γκρεκιώτης.

Πηγή: Skai Πάτρας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 09:35