Δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του ο καπετάνιος του επιβατηγού πλοίου «Πρέβελης» ιδιοκτησίας ΑΝΕΚ, για την επέτειο της «Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως» και την 21η Απριλίου, λίγο πριν προσεγγίσει το λιμάνι της Καρπάθου, είπε να τονώσει το «εθνικόν φρόνημα» των επιβατών και του πληρώματος, βάζοντας από τα μεγάφωνα του πλοίου να παιανίζουν στρατιωτικά εμβατήρια. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα μεγάφωνα ήταν σε τόσο υψηλή ένταση, που οι… μουσικές επιλογές του χουντόφρονος καπετάνιου έφταναν μέχρι το νησί !

Όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις επιβατών και πληρώματος ήταν άμεσες και έφτασαν μέχρι τις έγγραφες καταγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού στην οποία κατακεραυνώνει την ανόσια αυτή πράξη του προκλητικού καπετάνιου, που όπως λέει και ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Νταλακογιώργος, δεν είναι η πρώτη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, χωρίς ποτέ να έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον του.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ έχει ως εξής: 

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της Ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ στις 21/4/2013 (επέτειο του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος) στο λιμάνι της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα κατά την είσοδο του Ακτοπλοϊκού πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στο λιμάνι της Καρπάθου τα εξωτερικά μεγάφωνα του πλοίου έπαιζαν στην διαπασών στρατιωτικά εμβατήρια προκαλώντας βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Καρπάθου, των επιβατών και του πληρώματος του παραπάνω πλοίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω Πλοίαρχος έχει επαναλάβει τις αθλιότητες αυτές τόσο στο ίδιο το πλοίο όσο και σε προηγούμενο της ίδιας εταιρείας που εργαζόταν.

Θεωρούμε σοβαρή την ευθύνη της λιμενικής αρχής για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και την αδικαιολόγητη αδράνεια που επέδειξε στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις εκπροσώπου πολιτικού κόμματος και πολιτών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ πρέπει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να μη σημειωθεί ποτέ ξανά παρόμοιο γεγονός.

Το ίδιο ισχύει και για την Ναυτιλιακή εταιρεία η οποία ανέχεται παρόμοια αντιδημοκρατικά κρούσματα χωρίς να παίρνει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την συμμόρφωση του ανεκδιήγητου Πλοιάρχου της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: zouglaport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης